Ал-Джабер от ОАЕ настоява за повече финансиране за подпомагане на Карибите и други региони в борбата с изменението на климата

...
Ръководителят на тазгодишната глобална среща на върха на ООН за
Коментари Харесай

Ръководителят на тазгодишната глобална среща на върха на ООН за климата призовава за повече наличност на средства за подпомагане на Карибите и други региони се борят с изменението на климата

От DÁNICA COTO Associated Press, 10 август 2023 г., 14:09 ч. Сезонът на ураганите от почти нормалното до над нормалното предвид рекордните температури на морската повърхност. Сега се очакват около 14 до 21 наименувани бури, с два до пет големи урагана.

Пет тропически бури вече са се образували тази година, отбелязвайки необичайно натоварено начало на сезона , който продължава от 1 юни до 30 ноември.

„Този ​​регион знае много добре човешките и икономическите разходи на твърде малкото финансиране за адаптиране към климата и устойчивост,“ каза ал-Джабер за Карибите.

Той приписва на министър-председателя на Барбадос Миа Мотли създаването на план, известен като Бриджтаунската инициатива, който ще улесни развиващите се нации да борете се с глобалното затопляне и отлагайте плащанията по дълга, когато настъпят бедствия.

Поддръжници казаха, че планът може да освободи 1 трилион долара във финансиране за климата.

В сряда Мотли обяви, че нейната администрация ще създаде наследствен фонд, за да помогне на Барбадос в борбата с изменението на климата.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР