Ръководителят на Samsung Лий Дже-йонг избегна нов престой в затвора

...
Ръководителят на Samsung Лий Дже-йонг избегна нов престой в затвора
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Samsung няма да бъде върнат в затвора за финансови престъпления, свързани със сливането през 2015 г.

Ръководителят на Samsung Лий Дже-йонг избегна нов престой в пандиза в понеделник, откакто беше оневинен за финансови закононарушения, свързани с спорното обединение на две от филиали на компанията.

Централният областен съд на Сеул отсъди в интерес на Лий, заявявайки, че прокуратурата не е съумяла да потвърди в задоволителна степен сливането на Samsung C&T и Cheil Industries през 2015 година е нелегално приключено, с цел да се укрепи позицията на Лий в Samsung за сметка на акционерите, съгласно CNN Business.

Лий беше изправен пред обвинявания в манипулиране на цената на акциите и счетоводни измами, макар че юристите му отхвърлиха да са направили непозволени дейности, като споделиха, че сливането е помогнало на ръководството на компанията да стане по-стабилно.

„ Дори в случай че контролът на Lee е бил засилен, сливането в този случай не може да се смята за незаслужено, стига да има рационална цел за сливането “, сподели основният арбитър Park Jung-jae след шокиращото си решение, съгласно CNN.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР