Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди представители

...
Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди представители
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Необходими са спешни действия за борба с инфлацията


Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предизвести представители на Групата на 20 огромни стопански системи да подхващат незабавни дейности за битка с инфлацията, предупреждавайки, че извънредно несигурната съгласно нея световна икономическа вероятност може да се утежни, в случай че по-високите цени продължат, заяви Ройтерс.

Георгиева съобщи на среща на Г-20 в Индонезия, че съветската война в Украйна е нараснала натиска върху цените на суровините и силата, а световните финансови условия се стягат повече от предстоящото.

В същото време разстройствата, свързани с пандемията, и новите сериозни точки в доставките продължиха да затрудняват икономическата интензивност.

Натискът върху мощно задлъжнелите страни нараства и дълговата обстановка се „ утежнява бързо “, добавила е още Георгиева, представена от Ройтерс.

Участниците в срещата на Г-20 в Индонезия не съумяха да съгласуват взаимно изказване, само че реализираха единодушие по множеството въпроси, съобщи индонезийската министърка на финансите Сри Муляни Индравати, представена от Франс прес.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР