Ръководителят на Instagram Адам Мосери свидетелства пред Конгреса на САЩ

...
Ръководителят на Instagram Адам Мосери свидетелства пред Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

Шефът на Instagram отговаря на въпроси на Конгреса за безопасността

Ръководителят на Instagram Адам Мосери свидетелства пред Конгреса на Съединени американски щати за първи път в сряда. Той се опита да отбрани въздействието на приложението върху младежите и проектите на компанията да притегли по-малките деца в обществената мрежа.

Припомняме, че през септември изтекли документи от някогашната служителка на Фейсбук Франсис Хауген я показаха като компания, която знае, че оказва въздействие върху психологичното здраве на някои от най-уязвимите ѝ консуматори. И все пак не взема нужните ограничения.

„ 32% от тийнейджърките споделят, че не се усещат удобно в телата си поради фотоси в Instagram “, показаха откриватели на компанията в презентация. Проучването също по този начин откри, че в границите на група младежи, които са консуматори на Instagram и са имали мисли за самоубийство, 13% от английските консуматори и 6% от американските консуматори свързват желанието си да сложат завършек на живота си точно със обществената мрежа.

Компанията-майка на обществената мрежа, известна в този момент като Meta, е провела това проучване вътрешно и то беше разкрито единствено от изявления в The Wall Street Journal. Изтеклите документи се появиха по време на чуването в сряда, като депутатите от подкомисията за отбрана на потребителите на Сената цитираха разкритията. Те настояха и за достъп до повече от вътрешните констатации на Instagram по отношение на въздействието ѝ върху децата и младежите.

По време на чуването Адам Мосери отхвърля някои от констатациите. В отговор на въпрос по отношение на опасенията за пристрастяващата природа на Instagram – феномен, който множеството консуматори биха могли да свидетелстват – той съобщи, че „ Не имам вяра проучванията да демонстрират, че нашите артикули са пристрастяващи “.

Мета не стопира да твърди, че защитните ограничения, които подхваща за Instagram, са съответни и че проучването е извадено от подтекста.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР