Ръководителят на френското военно разузнаване ген. Ерик Видо е освободен

...
Ръководителят на френското военно разузнаване ген. Ерик Видо е освободен
Коментари Харесай

Шефът на френското разузнаване е уволнен, защото не предвидил войната

Ръководителят на френското военно разузнаване ген. Ерик Видо е освободен от поста си за несправяне с работата, откакто не съумял да планува нахлуването на Русия в Украйна. Това оповестиха френски медии, представени от Военновъздушни сили и БГНЕС. 

Началникът на щаба на защитата на Франция Тиери Бюркар призна в изявление за Le Monde, че уволнението е пристигнало, когато френските разследващи служби, включително Видо, разбраха, че са създали неправилен разбор на съветската опасност в Украйна.

" Американците споделяха, че руснаците ще нападат, те имаха право. Нашите разследващи служби мислеха по-скоро, че завладяването на Украйна ще има чудовищна цена и че руснаците имат други варианти, за да смъкват украинския президент Володимир Зеленски ", каза Бюркар.

Ген. Видо бе назначен на поста преди девет месеца.

Френският разбор на предвоенната обстановка в Украйна е напълно друга от тази в Съединени американски щати. БГНЕС напомня, че час преди среднощната съветска инвазия в Украйна, Пентагонът заяви, че " Русия ще нахлуе в Украйна преди нощта да свърши ".

" Сега " напомня ":

Въпросът за специфичните служби и прогнозите им за войната беше подложен и в България. Това направи изключително остро съпредседателят на една от партиите в упавляващата коалиция " Демократична България " и някогашен началник на контраразузнаването Атанас Атанасов 

" Има потребност в тази трагична обстановка да прегледаме положението на българските институции и на българската страна. България би трябвало да бъде лоялна към Европейски Съюз и НАТО. От това, което съм чул, или българските службите са неспособни да събират информация, или имат надеждна информация, само че заблуждават Народното събрание, този въпрос би трябвало да се обясни, тъй като имам възприятието, че пързалят новото държавно управление и министър-председателя понякога, тъй като са младежи, без политически опит ", каза в изявление за БНТ Атанасов. 

По думите му на закрито съвещание на Народното събрание малко преди Русия да нападна Украйна, представители на службите са оповестили, че не чакат да се стигне до война.  " За два месеца имаше две закрити съвещания на Народното събрание. На едното бяха изслушвани министър председателят и шефове на служби, а на другото - вече някогашният министър на отбраната и шефове на служби ", напомни Атанасов. На първото засадение шефовете на българските разузнавания споделиха, че война няма да има, а вижте какво се случи, заяви той. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР