Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, подобно на

...
Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, подобно на
Коментари Харесай

Урсула сравни Русия с Хамас, Захарова я нарече “корумпирана ксенофобка”

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, сходно на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, оприличи Русия с " Хамас ", осведоми Би Би Си.

" Русия и " Хамас " си наподобяват. Както сподели президентът (на Украйна Володимир) Зеленски, тяхната " същина е една и съща ". И двете убиха и взеха за заложници почтени цивилни, в това число бебета и деца. Това е безчовечен метод на битка. И в случай че тази " зараза " не бъде спряна, тя може да се популяризира от Европа към Близкия изток и Индо-тихоокеанския район ", сподели тя, говорейки в американския институт " Хъдсън ".

Думите й отприщиха гневна реакция на представителя на съветското външно министерство Мария Захариева.

" Изявленията на Урсула фон дер Лайен са демонстрация на последна форма на шовинизъм и ксенофобия,

провокация, ориентирана към разпалване на междурелигиозна и междуетническа ненавист ", написа дипломатът в " Телеграм ".

Захарова уточни, че повода за сходни изказвания на ръководителя на Европейската комисия е поради свързаността й с " корупционни измами с покупката на американски ваксини за десетки милиарди " и " играе играта на Вашингтон в границите на Европейски съюз. "

" Компрометираният президент на Европейската комисия изцяло не помни за милионите жертви

(жени и деца) на американската " война против тероризма " в Ирак, Афганистан, Сомалия, Либия, Сирия ", акцентира формалният представител на съветското външно министерство, написа лупа.бг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР