Ръководителят на Департамента за извънредни ситуации към румънското министерство на

...
Ръководителят на Департамента за извънредни ситуации към румънското министерство на
Коментари Харесай

Фирмата, чиито резервоари се взривиха в Румъния, не е имала разрешителни

Ръководителят на Департамента за изключителни обстановки към румънското министерство на вътрешните работи Раед Арафат съобщи през днешния ден, че компанията, чиито резервоари с полутечен пропан-бутан се взривиха в град Креведия, окръг Дъмбовица, нощес, не имала разрешителни за действие, оповестява телевизия Диджи 24.

" Ние знаем, че компанията най-малкото не е функционирала, ясно е, че не е имала утвърждения или разрешителни. Разследването се води от Главната прокуратура. От наша позиция компанията не е имала документи за действие, компанията по-точно не е имала активност ", посочи той.

Арафат означи, че пожарникарите имат обвързване да ревизират станциите за полутечен петролен газ (LPG) и такива инспекции се вършат там, където компаниите действат. " Тук се е знаело, че не действа ", означи той.

Кметът на Креведия Петре Флорин съобщи, че мястото на детонацията е " по-скоро хранилище за LPG ", защото активността по продажби на горива е била спряна.

" След злополуката, която се случи на някогашната газостанция за полутечен пропан-бутан в Креведия, локалните управляващи под контрола на кмета Петре Флорин се причислиха към екипите на спасителите в общо изпитание за понижаване на вредите и ограничение на броя на жертвите измежду популацията.

Кметът Петре Флорин декларира, че мястото, където е станала детонацията, последвана от пожар, е по-скоро хранилище за LPG, откакто активността по продажба на горива за жителите е била прекъсната от Инспектората за изключителни обстановки (ИИС) ", се показва в известие на кметството.

" Когато аз пристигнах в кметството, това място беше с прекъсната от ИИС активност, към този момент нямаше право да продава горива на жителите. Но идваше цистерната, зареждаха, знам ли какво правеха. Служителите от ИИС идваха два-три пъти на инспекции, само че нямам повече информация. Нямаха право към този момент да продават бутилки (с пропан-бутан) на жителите, само че цистерните зареждаха там ", съобщи кметът на Креведия.

Един човек е умрял, а 57 са ранени в Румъния, по последни данни на управляващите при две детонации на бензиностанция в Креведия, покрай столицата Букурещ, нощес, съобщи Ройтерс.

Огънят, горящ след първия гърмеж в събота вечерта, обхванал две цистерни и близка къща. В резултат бяха евакуирани хората в радиус от 700 метра, а основният път, минаващ около бензиностанцията с колонки за зареждане на коли с полутечен петролен газ (пропан-бутан), бе затворен за придвижване.

Втората детонация отекнала, откакто пожарни коли към този момент били пристигнали на място. 26 огнеборци са ранени, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР