Ръководителят на Делегацията на българските социалисти Петър Витанов запозна депутатите

...
Ръководителят на Делегацията на българските социалисти Петър Витанов запозна депутатите
Коментари Харесай

Витанов: България е в тежка криза, новите партии са с подкопано доверие. БСП може да донесе промяната |

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти Петър Витанов срещна депутатите от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент със обстановката в България. Страната ни влезе във фокуса по време на първата среща за новия парламентарен сезон на групата поради политическата рецесия, в която се намира. 

„ България е в дълбока политическа рецесия и ни предстоят трети избори в границите на 6 месеца. Партиите, които претендираха, че носят смяна и са нови за политическия живот на страната, не съумяха образуват държавно управление. Това евентуално ще им нанесе тежки вреди, тъй като упованията бяха огромни. В последните месеци Българска социалистическа партия се държа най-отговорно и рационално, само че за жалост, макар напъните й да стартира огромен диалог за бъдещето на България, и тя не съумя да реализира консенсус и да образува ръководство ”, сподели пред евродепутатите Витанов.

„ Българските жители чакаха образуване на различен на ръководството на Бойко Борисов кабинет. Неоправданите очаквания могат да доведат до ниска изборна интензивност, която пък ще рефлектира върху легитимацията на всеки идващ парламент. Доверието в новите партии също е подкопано ”, счита Витанов.

На този декор той вижда опцията Българска социалистическа партия да се трансформира в действителна опция за хората да сменят ГЕРБ с предвидима партия.

„ Въпреки умората, въпреки всичко има упования от ново начало, което може да пристигна и с дейното присъединяване на систематична и потвърдено опозиционна партия, каквато беше Българска социалистическа партия в последните години ”, сподели още Петър Витанов, само че добави, че левицата би трябвало доста асктивно да комуникира своите хрумвания с гласоподавателите, с цел да не повтаря грешките от предходни избори.

Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент беше осведомена с тематиката за скандалните фрагменти с полицейско принуждение от антиправителствените митинги предходната година, както и от нестихващите корупционни кавги.

Въпреки тях, съгласно Витанов, е допустимо в България да се разиграе Източно-европейски сюжет, при който дясната партия ГЕРБ, която към момента има водещи позиции, да се сплоти с още по-дясна партия.

Победа на немските социалисти на идващите избори ще е огромен подтик за всички леви партии в Европа. Защото Германия ще даде сигнал, че моделът на дясното ръководство е привършен поради огромните обществени неравенства, които се ускориха изключително на фона на тежката ковид-криза, която промени живота ни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР