Ръководителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви, че

...
Ръководителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви, че
Коментари Харесай

Пригожин заяви, че 99% от неговите бойци са се изтеглили от Бахмут

Ръководителят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че 99 % от неговите бойци са се изтеглили от завладения източен украински град Бахмут, съобщи ДПА. " Всички позиции бяха предадени на съветското министерство на защитата в съответния порядък ", сподели Пригожин. Той добави, че неговите военни ще се изтеглят от фронтовата линия, само че ще останат позиционирани в източната украинска Донецка област.

Пригожин също по този начин упрекна промосковските сили, че са се пробвали да взривят неговите хора, съобщи Ройтерс. Той сподели, че неговите хора са разкрили дузина места в тиловата зона, където представители на министерството на защитата са сложили разнообразни взривни устройства, включително и стотици противотанкови мини. Когато бил издигнат въпросът за какво са заложени тези взривни устройства, отговорът от формалните лица на ведомството бил, че това била заповед от техните началници.

" Не беше нужно да се залагат тези взривни устройства, с цел да бъде разколебан врагът, тъй като въпросната зона е тилова зона. Следователно ние можем да предположим, че тези взривни устройства са били предопределени да посрещнат напредващите елементи на " Вагнер ", сподели Пригожин.

Нито едно от взривните устройства не е експлодирало и никой не е бил ранен, разясни той. " Предполагаме, че това е бил опит за обществено линчуване ", съобщи Пригожин.

Министерството на защитата на Русия към този момент не е коментирало изказванията.

Пригожин постоянно се оплакваше, че на хората му не се дават задоволително муниции за нападението против Бахмут. В сряда той съобщи, че е изискал от прокурорите да проверяват дали висши съветски чиновници в региона на защитата са направили " закононарушение " преди или
по време на войната в Украйна.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР