Ръководителят на Apple Тим Кук в интервю за изданието Recode

...
Ръководителят на Apple Тим Кук в интервю за изданието Recode
Коментари Харесай

Тим Кук се присмя на Марк Зукърбърг

Ръководителят на Apple Тим Кук в изявление за изданието Recode и канала MSNBC направи изказване по повод ситуацията с изтеклите потребителски данни на Фейсбук.

Кук е декларирал, че компанията му не е попадала в обстановка, сходна на Фейсбук. Ръководителят на сдружението уточни, че е належащо да се прави саморегулиране, когато става въпрос за отбрана на персоналните данни, само че в този случай за Фейсбук към този момент е късно и може единствено „да се чуди по какъв начин да се оправи“. При това Кук е декларирал, че Apple не продава данните на потребителите, а се отнася към отбраната на информацията като към право на всеки човек.

„Бихме спечелили куп пари, в случай че стартираме да монетизираме нашите консуматори и в случай че клиентите са наш артикул. Но ние не вършим това и не се месим в персоналния Ви живот“.

Медиите по-рано обаче, базирайки се на WikiLeaks не един път са писали, че Apple си сътрудничи с управляващите на Съединени американски щати и им предава информация за потребителите. Същото апропо бе направено и за китайските консуматори на iOS, когато компанията подписа договорка с локалните управляващи.

Ръководителят на Apple предлага на потребителите деликатно да четат договорите за дискретност на всяко приложение и уебсайт, а също по този начин да не не помнят да почистват „бисквитките“ и да употребяват криптиране. Също по този начин, той е декларирал, че не се е оказвал в сходна обстановка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР