Ръководителят на американската компания Salesforce Марк Беньоф заяви, че социалните

...
Ръководителят на американската компания Salesforce Марк Беньоф заяви, че социалните
Коментари Харесай

Марк Беньоф: Социалните мрежи трябва да бъдат регулирани като тютюневите компании

Ръководителят на американската компания Salesforce Марк Беньоф съобщи, че обществените мрежи по нищо не се разграничават от тютюна и захарта – те също нанасят щета на индивида, а тяхната приложимост и разпространяване следва да бъде лимитирано. Беньоф предлага регулаторът да бъде държавното управление.
Всички най-нови проучвания демонстрират, че хората от ден на ден зависят от обществените мрежи. Някои страни към този момент лимитират достъпа до обществените мрежи на лица до 16 години, а управлението на Фейсбук призна, че компанията е „родила чудовище“. Проблемът се задълбочава от феномена с подправените вести и способността на обществените мрежи да въздействат на политическата конюнктура. Беньоф смята, че е е време държавното управление да поеме контрола и регулацията на сходните запаси.

„Трябва да се употребяват същите похвати, като при тютюневата промишленост. Знаем, че цигарите вредят на здравето и провокират взаимозависимост. Тези технологии също имат способността да построяват привички и приучване, освен това разработчиците непрестанно усъвършенстват продуктите си и ги вършат все по-пристрастяващи„.

Според ръководителя на Salesforce, няма кардинална разлика сред финансовата промишленост, хранителната индустрия и сферата на високите технологии. И трите бранша би трябвало да бъдат контролирани по идентичен метод.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР