Ръководителят на Amazon и Blue Origin Джеф Безос може да

...
Ръководителят на Amazon и Blue Origin Джеф Безос може да
Коментари Харесай

Джеф Безос основа благотворителния фонд Bezos Day One Fund с $2 милиарда капитал

Ръководителят на Amazon и Blue Origin Джеф Безос може да стане вторият Бил Гейтс по щедрост. Основателят на най-големия онлайн магазин Amazon.com заяви в Twitter за основаването на благотворителния фонд Bezos Day One Fund с капитал $2 милиарда.

Средствата от фондаBezos Day One Fund ще се употребяват в две съществени посоки. Това са поддръжката фамилиите на бездомните (The Day 1 Families Fund) и основаване на мрежа за предучилищни занимания за бедните (Day 1 Academies Fund).

CNBC обърна внимание на това, че Безос постоянно е подложен на критика, че макар голямото си финансово положение, дава прекомерно малко пари за щедрост. Да си напомним, че неотдавна Джеф Безос стана най-богатият човек в най-новата история на човечеството. Той счупи върха на Бил Гейтс, а неговата Amazon неотдавна стана втората компания в света с пазарна капитализация над $1 трилион.

Към сегашен ден Bloomberg пресметна, че финансовото положение на Безос възлиза на $164 милиарда. Бил Гейтс е към този момент на второ място в рейтинга Bloomberg Billionaires Index със личен капитал от $98,6 милиарда. Бил Гейтс е добре прочут със своята щедрост. Гейтс е дал за щедрост общо към $40 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР