Ръководителите на Световния бокс се надяват учредената през миналата година

...
Ръководителите на Световния бокс се надяват учредената през миналата година
Коментари Харесай

Ръководителите на Световния бокс се надяват да станат членове на МОК преди Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028

Ръководителите на Световния бокс се надяват учредената през предходната година организация да бъде призната за член на Международния олимпийски комитет (МОК) до Игрите в Лос Анджелис през 2028 година.

През юни предходната година МОК изключи от структурите си ръководената от съветския олигарх Умар Кремльов Международна боксова асоциация (ИБА), която години наред бе със замразено участие поради разнообразни прегрешения.

За да спасят мястото на бокса в олимпийската стратегия, някои от най-големите национални федерации в света взеха решение да се обединят в организацията Световен бокс. Тя обаче към момента не е съумяла да събере даже и половината от националните федерации под шапката си, като всеобщо страните от Азия и Африка остават членове на устойчиво финансовата ИБА. Към момента членове на Световния бокс са 27 национални федерации.

" Това би трябвало да са последните Олимпийски игри, в които МОК провежда боксовия шампионат. Заради решението на последната сесия на МОК предходната година, включването на бокса в програмата на Игрите през 2028 година към този момент е замразено ", уточни по-рано тази седмица спортният шеф на МОК Кит Макконъл и добави, че даже боксът да бъде включен в програмата на Игрите през 2028 година с организацията му няма да се занимава ИБА.

" Коментарите, направени от МОК, са ясно обръщение към националните федерации, че те би трябвало да се причислят към новата интернационална федерация допустимо най-скоро, с цел да запазим спорта в олимпийската стратегия. Само по този начин Световният бокс ще може да желае публично признание от МОК ", обявиха в отговор на това изказване от Световния бокс.

На идните Летни олимпийски игри в Париж 2024 в бокса ще бъдат раздадени общо 12 комплекта медали, защото програмата планува провеждането на шест категории и при мъжете, и при дамите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР