Ръководителите на регионите имат право да изразяват собственото си мнение,

...
Ръководителите на регионите имат право да изразяват собственото си мнение,
Коментари Харесай

Кремъл съветва Кадиров да не говори за ядрени оръжия

Ръководителите на районите имат право да показват личното си мнение, само че даже в сложни моменти страстите не трябва да надвиват. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Изявлението му е по повод думите на чеченския водач Рамзан Кадиров, че " по-драстични ограничения, чак до оповестяване на военно състояние в граничните територии и потреблението на нуклеарно оръжие с дребна мощ " са били нужни по време на специфичната интервенция.

" Ръководителите на райони имат право да показват своята позиция и да дават оценки. Те въпреки всичко са ръководители на цели съветски райони, в това число Рамзан Кадиров, който, както знаете, през цялото време на специфичната военна интервенция способства доста за акцията. И продължава да го прави ", означи Песков.

Той обаче акцентира, че  " даже в сложни моменти страстите не би трябвало да замъгляват никаква преценка ".

По думи на Песков Кремъл поддържа " уравновесения метод "  към въпроса за нуклеарните оръжия.

Коментарът на Кадиров пристигна ден, след като президентът Владимир Путин обяви анексирането на четири украински региона - в това число Донецк, където се намира Лиман - и ги сложи под съветския нуклеарен чадър, като сподели, че Москва ще пази земите, които е завзела " с цялата си мощ и всички вероятни средства ".

Русия разполага с най-големия нуклеарен боеприпас в света, в това число тактически нуклеарни оръжия с невисок потенциал, които са проектирани да бъдат разгърнати против противникови армии.

Други висши съдружници на Путин, включително бившият президент Дмитрий Медведев, допуснаха, че Русия може да се наложи да прибегне до нуклеарни оръжия, само че апелът на Кадиров беше най-ясен.

От своя страна някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс предизвести, че Съединени американски щати и техните съюзници ще унищожат съветските войски и военно оборудване в Украйна, както и ще потопят черноморския им флот, в случай че съветският президент Владимир Путин употребява нуклеарно оръжие в страната.
ТЕМА преди 3 часа 423 преди 20 часа 1114 преди 22 часа 2678
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР