Ръководителите на двата най-големи столични тима Левски и ЦСКА София

...
Ръководителите на двата най-големи столични тима Левски и ЦСКА София
Коментари Харесай

Наско Сираков и ЦСКА поискаха оставката на Михайлов, останалите клубове мълчат

Ръководителите на двата най-големи столични отбора " Левски " и ЦСКА София желаеха оставката на Изпълкома на БФС след всеобщия митинг на почитателите, приключил с вълнения.

До момента обаче съвсем всички останали клубове в страната не са показвали каквато и да е публична позиция - макар че последователите на над 10 тима от цялата страна се причислиха към митингите.
Ръководството на " Черно море " - Варна даже разгласява позиция, в която приканва " всички да загърбят персоналните си ползи в името на България ", до момента в който поздравява своя треньор и нов селекционер на националите Илиан Илиев за усъвършенстваната игра против Унгария.
Мажоритарният притежател на " Левски " Наско Сираков се обърна с пряк апел към някогашния си съотборник Боби Михайлов да подаде оставка.

" Това е срамна работа. Братле, дано те запомнят с нещо положително. Не може цялата страна да е против теб, а ти да продължаваш да упорстваш. Това е истината ", сподели Сираков пред публицисти при разкриване на улица на името на починалия именит футболист Сашо Костов.

ЦСКА насочи същия зов и тежки рецензии против Михайлов, Емил Костадинов и Йордан Лечков в своя декларация.

" Гневът на последователите, чийто футбол им беше безусловно лишен, доближи невиждани равнища. София гореше, десетки почитатели бяха ранени, кръвни врагове си помагаха. Съпричастни сме с всички почитатели, без значение от емблемата на гърдите им, които през вчерашния ден пострадаха, както и с тези, които бяха на площада, с цел да изразят своето неодобрение от разпада на българския футбол ", се споделя в нея.

" За нас отговорните са ясни. Тези, които би трябвало да понесат цялата отговорност за вчерашните ексцесии си имат съответни имена. Борислав Михайлов, Емил Костадинов, Йордан Лечков – на днешния ден преди 30 години бяхте герои, през днешния ден сте на дъното, а безотговорността ви стартира да става рискова за обществото ", написа още в позицията.

ЦСКА поддържаше кандидатурата на Димитър Бербатов за нов президент на БФС на предишния конгрес през 2021, до момента в който тогава Сираков избра да " не съобщи 40-годишното си другарство " с Боби Михайлов ". След това обаче и притежателят на " Левски " се разграничи от държанието на Изпълкома.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР