Ръководим се от европейски правила. Стандартните мерки са в трикилометровата

...
Ръководим се от европейски правила. Стандартните мерки са в трикилометровата
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ: Не избиваме безпричинно животните, застрашена е сигурността на страната

Ръководим се от европейски правила. Стандартните ограничения са в трикилометровата зона, където е открит вирусът, животните се евтанизират. Така се работи при такива обстановки. Това сподели в утринния блок на bTV шефът на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев.

Евтаназията се прави въз основата на проучване, осъществено на 19 юни. На 23 юни изпращаме същата проба в референтната лаборатория на Европейския съюз и получаваме удостоверение, че нашето проучване е вярно. На 25 юни издавам заповедта за акцията, изясни доктор Илиев.
Прилагаме експресни ограничения. Те са нужни. Не избиваме неоснователно животните. Взели сме 600 проби. Възможно е от тях да излязат още позитивни, добави той.
Когато се ползват тези ограничения, притежателите не се предизвестяват, защото те се пробват да избавят животните. Има доста такива случаи по света. В случая е застрашена сигурността на страната, акцентира шефът на БАБХ.
Той призна, че обстановката с информацията към хората е била разбалансирана.
Д-р Дамян Илиев посочи, че до този миг не му е желана оставката. Ако не мога да си правя работата, ще си подам оставката, съобщи той.
В отговор на въпрос доктор Илиев бе безапелационен, че стадото на баба Дора няма да оцелее и животните ще бъдат избити.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР