Ръководената от Саудитска Арабия военна коалиция в Йемен днес нанесе

...
Ръководената от Саудитска Арабия военна коалиция в Йемен днес нанесе
Коментари Харесай

Саудитската коалиция нанесе редица удари в Йемен, за да спре настъпление на хусите

Ръководената от Саудитска Арабия военна коалиция в Йемен през днешния ден нанесе въздушни удари в помощ на проправителствените сили и за въздържане на нахлуване на бунтовниците хуси към град Мариб в Северен Йемен, съобщи " Франс прес ".

Решението за това беше взето след вчерашна офанзива с дрон против петролна рафинерия в Рияд, за която поеха отговорност хусите, и заради забележителното придвижване на подпомаганите от Иран бунтовници към Мариб.

Коалицията съобщи, че е унищожила военна техника на хусите, основно танкове, и е предизвикала тежки загуби.

Контролираната от хусите телевизия " Ал Масира " заяви за 38 въздушни удара в региона на Мариб.

Правителствен представител сподели за Агенция Франс Прес, че обединението е нанесла най-малко 20 удара. " При конфликтите в последните 48 часа са убити са минимум 70 бойци, включително 22-ма от държавни сили, и са ранени десетки. Бунтовниците започнаха яростно нахлуване в Касара, най-вече с танкове, което бе осуетено с помощта на въздушната поддръжка от обединението ", сподели той.

Касара е една от фронтовите линии северозападно от Мариб. Градът е последната цитадела на държавните сили в Северен Йемен и загубата му би била тежък удар за йеменското държавно управление. Тя би заплашила също цивилните, измежду които има минимум един милион бежанци, намерили леговище в лагери в региона.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР