Ръковдителят на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър упрекна седемкратния

...
Ръковдителят на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър упрекна седемкратния
Коментари Харесай

Хорнър: Хамилтън никога не е признавал уменията и таланта на Макс

Ръковдителят на тима на Ред Бул Кристиан Хорнър укори седемкратния международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън, че в никакъв случай не е признал уменията и гения на настоящия първенец Макс Верстапен.

Както е известно двамата водеха яростен спор за купата през 2021 година, в който не един и два пъти се стигна до контакт посред им. Най-известните произшествия бяха във Англия и Италия, само че те не бяха единствените. Контакти имаше още в Емилия-Романя и Саудитска Арабия, а всички помним и събитията освен от последната, само че и от първата обиколка в Абу Даби.

В последна сметка купата бе извоювана от Верстапен, който имаше повече победи от Хамилтън (10-8), повече сцени (18-17) и повече полпозиции, без да се броят спринтовите уикенди и наказванията, (8-6). И въпреки всичко доста хора, в това число и Хамилтън, отхвърлят да признаят Верстапен за заслужил първенец, най-малко по думите на Хорнър.

„ Мисля, че постоянно имаше почитание там, няма по какъв начин да нямаш почитание към постигнатото от Люис. Това е необикновено и най-вероятно скоро няма да бъде надминато. Все в миналото обаче всеки ще бъде надвит. Макс имаше почитание към Люис, само че и не се опасяваше от него и се вълнуваше за опцията да се изправи против него. В последна сметка той повярва, че може да го победи и тъкмо това му оказа помощ в доста от случаите “, съобщи Хорнър.

„ С Шарл в този момент борбата е друга. Те се познават още от деца и имат доста взаимоуважение. Аз в никакъв случай не видях Люис да признае качествата на Макс, тъй че сред тях към момента има напрежение. Това ясно се вижда “, добави британецът.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР