Ръкописно писмо на Алберт Айнщайн, излагащо отношението му към Бога,

...
Ръкописно писмо на Алберт Айнщайн, излагащо отношението му към Бога,
Коментари Харесай

Предлагат на търг писмо на Айнщайн с мнението му за религията и Бога

Ръкописно писмо на Алберт Айнщайн, излагащо отношението му към Бога, религията и смисъла на живота, ще бъде изложено на търг в Ню Йорк при започване на декември, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Писмото е от 1954 година и е написано на немски език. То е адресирано до немския мъдрец Ерик Гуткинд. В него гениалният физик написа:

" Думата Господ за мен не е нищо друго, с изключение на артикул на човешките недостатъци, а Библията е набор от почитани митове, само че много примитивни в своята същина ", написа Айнщайн от Принстънския университет в Ню Джърси. Това се случва една година преди кончината му през 1955 година.

" Никаква интерпретация, колкото и тънка да е тя, не би могла да промени моето отношение ", написа на философа физикът.

Последната продажба на това писмо е от 2008 година, когато с него се снабди от търг колекционер, заплатил 404 хиляди $, прецизират от аукционната къща " Кристис ", която ще провежда наддаванията на 4 декември в Ню Йорк.

Писмата на Айнщайн добиват все по-голяма колекционерска стойност през последните години, напомня организацията. През месец октомври предходната година ръкописна записка на гениалния академик по отношение на тайната на щастието беше продадена в Ерусалим за над 1,5 милиона $ при първична оценка 5000-8000 $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР