Ракетно-космическата корпорация Енергия (част от Роскосмос) за първи път показва

...
Ракетно-космическата корпорация Енергия (част от Роскосмос) за първи път показва
Коментари Харесай

Фурор! Показаха новата руска космическа станция

Ракетно-космическата корпорация " Енергия " (част от Роскосмос) за първи път демонстрира макет на перспективна съветска орбитална станция на форума " Армия-2022 ", оповестява ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Макетът демонстрира станцията директно на втория стадий. Той допуска в орбита да бъдат освен базовите, научните и енергийните, основните и шлюзовите модули, само че и целевите, индустриалните модули, както и платформата за обслужване.

Макетът демонстрира и скачения галактически транспортен съд " Орел ", както и корабите " Союз " и " Прогрес ".

През юли ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов на среща с съветския президент Владимир Путин съобщи, че е взето решение за евакуиране на Русия от Международната галактическа станция след 2024 година, като всички отговорности към сътрудниците ще бъдат изпълнени.

Той означи, че досега, в който Руската федерация се отдръпна от плана за МКС, ще стартира образуването на съветската орбитална станция (РОС). Сглобяването й в космоса ще почне през 2028 година

Форумът " Армия-2022 " се открива публично на 15 август и ще продължи до 21 август. В рамките му се планува да се проведат 289 мероприятия в подмосковния парк " Патриот ", на полигона " Алабино ", на летището в Кубинка, както и във всички военни окръзи и Северния флот, допълнително от 30 района на Русия. Във форума ще вземат участие военни делегации от 72 страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР