Ракетата за издигане на Chang'e 5, най-новата мисия в китайската

...
Ракетата за издигане на Chang'e 5, най-новата мисия в китайската
Коментари Харесай

Ракетата за издигане на Chang'e 5 се премести на стартовата площадка

Ракетата за издигане на Chang'e 5, най-новата задача в китайската стратегия за проучване на луната, е била преместена на стартовата площадка в галактическия център за изстрелване Wenchang в провинция Хайнан във вторник сутринта, съгласно Китайската национална галактическа администрация.

57-метровата ракета за тежкотоварни транспорти Long March 5, която тежи към 870 метрични тона, е била отвесно сложена на мобилна платформа, която се е движила към два часа преди превозването на гигантската ракета до крайбрежната стартова площадка, се споделя в изказване на администрацията.

Изстрелването е планувано да се реализира преди края на този месец, отбелязва неин представител.
Ракетата е превозена до пристанище във Уенчанг с кораби в края на септември и по-късно е пренесена със специфични камиони до стартовия център.

През последните два месеца тя беше съединена и изследвана в центъра, споделиха от администрацията и прибавиха, че когато бъдат осъществени дефинитивни инспекции, в нея ще бъденапомпвани горива.

Шестата задача в програмата Chang'e, Chang'e 5 ще бъде едно от най-трудните и предизвикателни инициативи, които Китай в миналото е предприемал и ще се трансформира в първата галактическа интервенция в света от повече от четири десетилетия за връщане на лунни проби назад на Земята.

Нейните открития ще улеснят проучванията на учените за произхода и еволюцията на Луната, съгласно администрацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР