Ракетата носител Чанчжън-7 успешно бе изстреляна от космодрума Венчан и

...
Ракетата носител Чанчжън-7 успешно бе изстреляна от космодрума Венчан и
Коментари Харесай

Китай изстреля товарния космически кораб Тянчжоу-2 - първият полет до новата орбитална станция

Ракетата притежател Чанчжън-7 сполучливо бе изстреляна от космодрума Венчан и без проблеми изведе в орбита товарния галактически транспортен съд Тянчжоу-2. Той ще транспортира гориво и разнородни товари за тайконавтите, които ще работят на борда на първия модул на китайската Тянхъ. Всичко бе показвано в действително време в канала на китайската галактическа организация в YouTube, само че в този момент записът към този момент не е наличен

Тянчжоу-2 трябваше да бъде изстрелян на 19 май, само че полетът бе отсрочен заради механически аргументи. Това е вторият от общо 11-те полета, планувани за интервала от 2021 до 2022 година, благодарение на които последователно в орбита към Земята ще бъде построена китайската галактическа станция Тянхъ, формирана от три огромни модула.

Товарният галактически транспортен съд ще се скачи в автоматизиран режим към главния модул на Тянхе, който бе изведен в орбита през месец април тази година.  Тянчжоу би трябвало да достави 4,69 тона товар плюс 1,95 тона гориво.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР