Ракът си остава едно от най-опасните заболявания. Затова продукти, притежаващи

...
Ракът си остава едно от най-опасните заболявания. Затова продукти, притежаващи
Коментари Харесай

Лечебните свойства на натуралните продукти срещу рака

Ракът си остава едно от най-опасните болести. Затова артикули, притежаващи противоракови свойства, от дълго време интересуват учените, лекарите и хората, които се грижат за своето здраве, написа Zdrave.to.

Ракът е предмет на многочислени научни проучвания. Благодарение на тях някои хранителни артикули са приети за убийци на рака или стимулатори на противотуморния имунитет. Ето кои са най-перспективните артикули с противоракови свойства: 



№1. Зелен чай.  Той в действителност има голям капацитет в онкологията, а и от хилядолетия се употребява в китайската национална медицина. Сътрудници от Университета Бъйлор в Съединени американски щати изяснили, че дейното вещество на зеления чай - епигалокатехин-3-галат, редуцира популацията на туморните кафези и може да предотврати устойчивостта към химиотерапията. Това вещество може да се открие и в черния чай, само че зеленият съдържа доста по-високи дози от този антиоксидант. Въпреки че американските онколози са го изпитвали единствено върху ракови кафези от червата, това надалеч не изчерпва неговите благоприятни условия.



№2. Джинджифил.  Експерименти демонстрират, че съставен елемент от джинджифила е 10 000 пъти по-ефективен при рака на млечната жлеза, в сравнение с химиопрепаратът паклитаксел. Компонентът под название 6-шогаол се получава при сушене или кулинарна обработка на джинджифила. Противотуморните свойства на джинджифила се демонстрират в концентрации, които не са рискови за здравите кафези, за разлика от общоприетата химиотерапия. 



№3. Куркума.  Компонентът на тази древноиндийска фалшификация куркумин работи селективно на туморните кафези. При това куркуминът е напълно безвреден за здравите кафези на индивида. Ефективността от веществото е потвърдена при рак на млечната жлеза, рак на червата, на мозъка, на главата и шията, а също при тумори на задстомашната жлеза.



№ 4. Грозде.  Химическите съединения от гроздовите люспи също се борят с туморите. Изследователи потвърдиха, че ресвератролът унищожава популацията на туморните кафези при рак на дебелото черво. Гроздовите екстракти могат да се трансфорат в скъпо лечебно и профилактично средство срещу най-разпространеното онкозаболяване на планетата. Ресвератролът освен показва изразени противотуморни свойства, само че и е напълно безвреден за здравите кафези - даже във високи концентрации.  

Освен тези четири съществени натурални продукта, за които има научни доказателства, доста други въздействат на туморните кафези. Наскоро на страниците на здравно издание в Съединени американски щати се появи забавна обява: “Натурални артикули срещу туморните кафези ”. Нейните създатели оферират лист от 25 най-хубави натурални средства, измежду които моркови, листни зеленчуци, малини, къпини, грейпфрут, домати, лавандула, вишни, кимион, босилек, риба, яйчен жълтък. В последна сметка изобилието от артикули с противоракови свойства ни подсказва до каква степен дейно и безвредно природата може да се оправя с най-опасните заболявания на нашето време.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР