Ракът на гърдата е едно от най-разпространените заболявания в световен

...
Ракът на гърдата е едно от най-разпространените заболявания в световен
Коментари Харесай

5 ранни признака за рак на гърдата, които много жени не знаят

Ракът на гърдата е едно от най-разпространените болести в международен мащаб. Това животозастрашаващо положение визира всяка осма американка и хиляди мъже. През 2016 година той съставлява 30% от новодиагностицираните ракови болести.

Редовният скрининг може да помогне за откриването на анормални кафези в ранните стадии и да усили възможностите ви за оцеляване. Мамографията е най-хубавият метод за разкриване на тумори в гърдата в начален етап, когато са по-лесни за лекуване.

Ето пет ранни признака за рак на гърдата, които постоянно се подценяват:

1) Устойчива кашлица

Сухата кашлица, дефицита на въздух и възпаленото гърло може да демонстрират, че раковите кафези са се популяризирали в белите дробове. Този проблем е прочут като второстепенен рак на гърдата и се среща при 60-70% от дамите, които стават нелечимо заболели. Въпреки това, множеството пациенти не обръщат внимание на тези признаци, тъй като наподобяват тези на елементарна простуда и грип.

2) Нова бенка

Въпреки че бенките нормално са свързани с нараснал риск от рак на кожата, това не е единствената причина. Изследване на 5956 дами демонстрира, че тези с повече бенки са с 13% по-висок риск от рак на гърдата. Рискът е по-висок при дами преди менопауза с повече бенки.

3) Умора

Умората е един от най-честите признаци за рак. Въпреки че този признак може да демонстрира нарушавания на щитовидната жлеза или хормонални промени, той не би трябвало да се подценява. Ако е породена от рак, умората няма да изчезне, когато спите или си почивате повече. Това положение постоянно е съпроводено от меланхолия, неприятен сън и непрекъсната болежка. Може да се чувствате слаби, изтощени и летаргични без причина.

4) Храносмилателни проблеми

Подуването на корема, запекът, мъчителното уриниране са измежду главните признаци за рак на гърдата. Това разстройство предизвиква хормонални промени, които засягат храносмилането и функционалността на органите. Някои пациенти изпитват загуба на надзор върху пикочния мехур при смях, кашляне или кихане. Други оповестяват за неочаквана потребност от уриниране.

Вижте още: Домашен сироп, който ще ви избави от кашлицата

5) Болка в долната част на гърба

Осем от 10 души в даден миг страдат от болежка в гърба. Дългото седене, неприятната поза, артрита и контузиите могат да усилят риска от болки в гърба. За страдание, този признак може също да покаже, че раковите кафези от гърдата са се популяризирали в гръбнака.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР