Ракът на дебелото черво в повечето случаи произхожда от лигавицата

...
Ракът на дебелото черво в повечето случаи произхожда от лигавицата
Коментари Харесай

Храни с повече фибри срещу рак на дебелото черво

Ракът на дебелото черво в множеството случаи произлиза от лигавицата и нараства към вътрешността на червото. Това след това довежда до свиване, кървене и задръстване.

В хода на развиването ракът на дебелото черво дава разсейки на други вътрешни органи – черен, бял дроб, допустимо е да се популяризира в костите, мозъка.

Повечето признаци на подлото заболяване се появяват много късно – доста постоянно се виждат след към година, до момента в който през това време ракът се развива. Оплакванията в самото начало са неспецифични – могат да се усещат болки в корема, дискомфорт, честа диария, загуба на тегло и други

За страдание постоянно болестта се диагностицира във към този момент напреднал етап, защото множеството заболели не обръщат съществено внимание на признаците. Обикновено признаците се одобряват за някакво краткотрайно неразположение и множеството хора избират да се лекуват сами вкъщи.

Въпреки многото лекове, за които се твърди, че лекуват раковите болести, към момента няма формален медикамент, за който да е несъмнено, че може да помогне при рак.

 Фибри

Специалистите не престават да се пробват да намерят решение на казуса. Според ново изследване, зърнените храни могат да понижат риска от рак на дебелото черво. Причината е в наличието на магнезий и фолиева киселина в тях.

Изследването е извършено благодарение на два милиона души. Резултатите демонстрират, че едвам 10 грама фибри дневно могат да понижат риска от рак на дебелото черво, освен това с 10 %.

Ако денем одобряваме три пъти зърнени храни, това ще понижи риска от рак даже повече – за ден ще сме приели към 90 – 100 грама, а рискът понижава с 20 %. Консумацията на пълнозърнест самун също може да бъде от изгода, уверени за учените.

Ако похапвате три пъти на ден от него, това ще понижи заплахата от рак на дебелото черво пет пъти, настояват експертите, които се базират на резултатите от проучването.

Все отново специалистите ни предизвестяват, че честа консумация на бобови растения, каквито са леща, фасул, грах, няма да имат същия резултат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР