Раждаемостта в Русия непрекъснато намалява от 90-те години насам. В

...
Раждаемостта в Русия непрекъснато намалява от 90-те години насам. В
Коментари Харесай

Путин призова рускините да раждат по „осем или повече“ деца, защо...

Раждаемостта в Русия непрестанно понижава от 90-те години насам. В същото време страната е отчела повече от 300 000 жертви от началото на нашествието в Украйна, съгласно данни на Киев.

 

В тирада посредством видеовръзка президентът уточни, че увеличението на съветското население ще бъде „ нашата цел за идващите десетилетия “. Той добави: „ Много от нашите нации поддържат традицията на фамилията, в което се отглеждат четири, пет или повече деца. Припомнете си, че в съветските фамилии нашите баби и прабаби са имали както 7, по този начин и 8 деца. Нека съхраним и възродим тези обичаи. Да имаш доста деца и огромно семейство би трябвало да стане норма, метод на живот за всички нации на Русия. ”

 

Изявлението е на Путин бе направено по време на конференция, ръководена от главата на Руската православна черква патриарх Кирил, като на нея участваха представители на обичайни религиозни организации на Русия. Темата ѝ беше „ Настоящето и бъдещето на съветския свят “.

 

 

А нашествието в Украйна е довела също до бягането от Русия на към 820 000-920 000 души, съгласно самостоятелната политическа група Re: Russia. Страната бележи спад в раждаемостта си още преди разпадането на Съветския съюз. Експертите отдават този спад на влошаващата се стопанска система и строгите разпореждания за абортите, които възпират евентуалните родители.

 

Руският президент се опита да усили слабата раждаемост в страната посредством използване на разнообразни държавни тласъци за хора с деца, в това число финансови награди за фамилии с повече от едно дете, откогато пристигна на власт преди 24 години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР