Рафаел Надал за седми път се класира на полуфинал на

...
Рафаел Надал за седми път се класира на полуфинал на
Коментари Харесай

Надал е на полуфинал №36 в Големия шлем


Рафаел Надал за седми път се класира на полуфинал на Откритото състезание на Австралия и за общо 36-и път стигна до най-хубавите четири в шампионатите от Големия шлем.

В дуел сред левичари №6 в схемата първенецът от 2009 година в Мелбърн Надал надви над №14 Денис Шаповалов от Канада с 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3 след 4 часа и 10 минути игра.

В първите две елементи 20-кратният първенец от Шлема Надал направи по един пробив, което му беше задоволително да ги завоюва.

В третия сет Шаповалов дочака своя момент и го взе с брейк в заключителния десети гейм. Добрата игра на канадеца продължи и той направи брейк за 3:1 след двойна неточност на противника, а по-късно го затвърди. После Рафа изиска физиотерапевт на корта, който му даде болкоуспокояващи за проблеми с коремен мускул. Шаповалов изравни сетовете, макар че избави две точки за пробив, когато сервираше за частта.

Заключителната част стартира доста динамично. Надал избави точка за брейк в първия гейм, а по-късно проби след слаба игра на противника. В третия гейм Денис изпусна две точки за рибрейк и по този начин Рафа дръпна с 3:0. При 5:3 левичарят от Манакор сервираше за място на полуфиналите. Поведе с 40:15 и осъществя още първия мачбол след бекхенд в навън на Шаповалов.

 Шаповалов съжалява за следващия пропуск.

„ В третия сет можех да направя пробив, само че не съумях и започнах да усещам отмалялост. В четвъртия имах стомашно неразположение. В петия се оправих и можех да поднасям добре. Хубаво е, че имам два дни за възобновяване до полуфинала ", призна Надал след мача.

Рафа приключи с 41 печеливши удари, 8 от тях асове, както и 28 непредизвикани неточности, 11 бяха двойни. Канадецът записа 53 уинъра (20 аса) и 51 неточности (5 двойни).

Следващият противник на Надал се дефинира в днешния мач сред Матео Беретини и Гаел Монфис.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР