Рафаел Надал се класира за третия кръг на Откритото първенство

...
Рафаел Надал се класира за третия кръг на Откритото първенство
Коментари Харесай

Рафаел Надал обърна Фабио Фонини и е в третия кръг на US Open

Рафаел Надал се класира за третия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати, откакто победи италианеца Фабио Фонини с 2-6, 6-4, 6-2, 6-1 във втория си мач в Ню Йорк.

Носителят на 22 трофеи от Големия шлем стартира едва дуела и изостана в резултата, само че сходно на срещата си с Ринки Хиджиката в първия кръг, взе идващите три сета, с цел да стигне до триумфа.

Опитният Фонини доминираше в първия сет и проби два пъти за 6-2. Надал продължи да прави доста неточности и при започване на втората част, като още веднъж изгуби подаването си и изостава с 2-4, само че по-късно Рафа откри играта си и взе 16 от идващите 19 гейма, с цел да запише 14-та победа от 18 мача против този противник.

" Може би в никакъв случай не съм започвал по-слабо мач. Но това е част от играта. Трябва да остана преклонен и да приема обстановката. Последният месец не беше елементарен за мен, тъй че знам, че сходно нещо може да се случи. Това е още един късмет за мен, жив съм след подобен мач. Това значи доста ", разяснява четирикратният първенец след триумфа, пристигнал за два часа и 42 минути.

За Надал следва нова среща със остарял познайник - Ришар Гаске от Франция, който победи 32-ия подложен в схемата Миомар Кецманович в четири сета. Гаске е изгубил всичките си 17 мача против Рафа в кариерата си.

С днешния си триумф испанецът се трансформира в първия тенисист, обезпечил си присъединяване във Финалите на АТП в Торино.

Победи тази нощ записаха още Карлос Алкарас, Яник Синер, Франсис Тиафо, Марин Чилич, Андрей Рубльов, Диего Шварцман и Камерън Нори. Осмият подложен Хуберт Хуркач отпадна след загуба от Иля Ивашка от Беларус в четири сета.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР