Рафаел Надал няма да продължи участието си в тазгодишното издание

...
Рафаел Надал няма да продължи участието си в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Надал: Безсмислено бе да продължа, защото нямам шанс за успех, само ще влоша травмата

Рафаел Надал няма да продължи присъединяване си в тазгодишното издание на Уимбълдън, откакто стана ясно, че е получил 7- милиметрово скъсване на коремен мускул. Това заяви Матадора на специфична конференция по-рано довечера, а ето и какво тъкмо сподели испанецът за решението си да се откаже от конкуренцията.

" За страдание, тук съм, с цел да разглася, че би трябвало да се отдръпва от шампионата. Цял ден мислих какво решение да взема, само че считам, че няма смисъл да изляза на корта на следващия ден, макар че по време на цялата си кариера съм се опитвал да се оправям във всевъзможни обстановки. Очевидно е, че в случай че реша да продължа да играя, травмата ми ще се утежни още повече и това е всичко, което мога да кажа на този стадий.

Проблемът не е единствено в това, че не съм в положение да поднасям с естествена скорост, само че и че не мога да извършвам сервиса си в точния момент. Няма по какъв начин да печеля два следващи мача в това си положение. От почитание към себе си не желая да изляза на корта, знаейки, че няма да бъда задоволително конкурентоспособен.

Не мога да пожертвам толкоз доста и да бъда отвън шампионати в продължение на два или три месеца, това би било доста тежко за мен. Ако сходно нещо се случи, то не желая да бъде поради това, че не съм постъпил по верния метод. За мен щастието е по-важно от всяка купа ", приключи 22-кратният " мейджър " първенец, който с днешното си отричане губи шансове да реализира " календарен шлем ".

“I have a tear in the muscle in the abdominal…I feel very sad to say that.” |
— Tennis Channel (@TennisChannel)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР