Радвайте се винаги в Господа, и пак ще кажа: радвайте

...
Радвайте се винаги в Господа, и пак ще кажа: радвайте
Коментари Харесай

Митрополит Йоан: Нека влезем в радостта на Пасхата

" Радвайте се постоянно в Господа, и отново ще кажа: радвайте се. Господ е близо. Не се грижете за нищо. " - възкликва св. деятел Павел
(Фил. 4: 4 - 6).

Господ възкръсна от мъртвите и дружно с Него възкръснаха и голям брой светии. Нека да честваме сладостно и трезвено. Наистина " тоя ден е Господ сътворил: да се зарадваме и да се развеселим в него " (Пс. 117: 24). Свети Йоан Златоуст свидетелства: " като възвестяваме Възкресението на Спасителя, по-добре е да кажем, че ние възпяваме нашето спасение; възвестяваме паметта за този избавителен ден; възвестяваме за умъртвяването на дявола, за пленението на нечистите демони, за спасението на християните, за възкресението на мъртвите. Чрез Възкресението Христово се угасява геената огнена, умира незаспиващият червей; пъкълът изпада в разстройване, дяволът се опечалява, прегрешението се умъртвява, злите духове се преследват, тези, които са произлезли от земята, се въздигат на небесата, пребиваващите в пъкъла се освобождават от веригите на дявола и прибягват към Бога, като споделят: " де ти е, смърте, жилото? Де ти е, аде, успеха? " (1 Кор. 15: 55).

Нашият Господ Иисус Христос по великата Своя доброта очиствал прокажени, на слепи дарявал зрение, изцерявал хроми, прогонвал демони, възкресил четиридневния Лазар, с пет хляба наситил пет хиляди души, ходил по морето, трансформирал водата във вино, излекувал кръвоточивата, възвърнал към живот умрялата щерка на началника на синагогата, направил доста други чудеса, почтени за учудване. Господ Иисус Христос не подражаваше на злобата на бохулстващите юдеи, само че " гърба си подложи на биещите, и страните си - на удрящите " - по думите на пророка - и най-после " като овца биде Той заведен на кръвопролитие, и както агне пред стигачите си е безгласно " (Исая 50: 2 - 6, 53: 7). При първото Свое явяване Господ Иисус Христос не пристигна да санкционира и да отмъщава на погрешните, само че Той искаше с милосърдие и самообладание да приведе заблудените към истината.Нека да разберем Господнята доброта и великата добрина! Той стана за нас Учител на кротостта. Нека с непоклатимо здраве и крепки духовни сили да влезем в насладата на Пасхата Христова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР