Радостин Василев, по-известен като Руди Гела, най-вероятно съвсем скоро ще

...
Радостин Василев, по-известен като Руди Гела, най-вероятно съвсем скоро ще
Коментари Харесай

Списъкът на Гешев! Кои са кандидатите

Радостин Василев, по-известен като Руди Гела, най-вероятно напълно скоро ще стане обвинен, откакто в четвъртък Софийска градска прокуратура настоя основният прокурор Иван Гешев да изиска от Народното събрание свалянето на имунитета му поради заканите и натиска над някогашната му колежката Христинка Иванова да напусне партията на Слави Трифонов – „ ИТН “.

Банкерът-беглец от правораздаването Цветан Василев, който към този момент 9 години се укрива в Сърбия от наказателно гонене за източването на КТБ, пък още веднъж e разгласен за интернационално търсене по ново следствие на прокуратурата против него. Всичко това излезе в  медиите, само че малко по-късно бе доказано от основния прокурор Иван Гешев при негово посещаване в Бургас.
-->
Цитираните вести в действителност единствено удостоверяват за следващ път, че канонадата от офанзиви, които се изсипват върху основния прокурор и държавното обвиняване, от години не са по никакъв начин инцидентни, а в противен случай – скалъпени са от тези, които най-вече се опасяват да не попаднат под ударите на закона и добре осъзнават, че има за какво да се опасяват от тъкмо този обвинител №1. 

Едва ли обаче имената на Радостин Василев и Цветан Василев са единствените в листата на политици и олигарси, престъпили законите, с който безспорно разполагат в прокуратурата.

Дори наподобява, че основният прокурор и сътрудниците му едвам в този момент стартират с разкритията на схемите в българския политически и под земята свят, колкото и мъчно да е това на фона на големия финансов запас, който стои против тях.

А и на фона на плеядата от медийни и политически излияния, с които се цели дискредитирането и отстраняването им. Вероятно много от политиците  изпитват терзания, че може да се окажат измежду тези, за които в прокуратурата е цялостно със сигнали от техни съперници и освен. 

Например основните герои в сагата Gemcorp. Държавната организация „ Национална сигурност “ още през февруари т.г. подаде топката на прокуратурата. Историята стартира на 23 март 2022 година, когато в наличието на тогавашния министър-председател Кирил Петков, министърът на енергетиката по това време Александър Николов подписа Меморандум за съдействие с Gemcorp Capital Management Ltd. и IP3 Corporation.

Сюжетите и следствията, борбата против правораздаването и опитите за смачкване на Гешев и прокуратурата поради дейностите им занапред ще ни интригуват и евентуално ще стават известни ден по ден до края на живота на следващото кратковременно Народно заседание, написа Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР