Радослав Спасов ще получи наградата за цялостно творчество на 30-ия

...
Радослав Спасов ще получи наградата за цялостно творчество на 30-ия
Коментари Харесай

Радослав Спасов получава награда за цялостно творчество на Любовта е лудост

Радослав Спасов ще получи премията за изцяло творчество на 30-ия Международен кино фестивал „ Любовта е полуда “, оповестяват от Фестивалния и конгресен център във Варна, който е хазаин на събитието. Призът ще му бъде връчен на церемонията за формалното разкриване на фестивала на 26 август. 

Радослав Спасов е прочут като оператор, сценарист и режисьор. Роден е на 14 юни 1943 година във врачанското село Остров. Завършил е операторско майсторство във ВГИК, Москва, през 1971 г. 

Оператор е на игралните филми „ Лачените обувки на незнайния боец “, „ За къде пътувате “, „ А в този момент накъде “ на Рангел Вълчанов; „ Авантаж “ и „ Мера съгласно мера “ на Георги Дюлгеров; „ Мъжки времена “ и „ Вилна зона “ на Едуард Захариев; „ Време разделно “ на Людмил Стайков. Снима и документални филми за Гена Димитрова, Нешка Робева и Христо Явашев-Кристо. 

Дебютира като режисьор през 1993 година с кино лентата „ Сирна неделя “, на който е и сценарист. През 2004 година излиза вторият му филм „ Откраднати очи “ (съсценарист е Нери Терзиева), който получава премията на публиката в формалната конкурсна стратегия „ Толерантност “ на Международния кинофестивал „ Палич “, Сърбия и Черна гора (2005), както и „ Сребърен Свети Георги “ за най-хубава актриса - Весела Казакова, на интернационалния кино фестивал в Москва. Радослав Спасов е режисьор и сценарист още на „ Пеещите обувки “ (2016) – филм за Леа Иванова и Еди Казасян, и на „ Живи комини “ (2018).

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР