Още един виртуозен тромпетист се включва в сезона на Софийската

...
Още един виртуозен тромпетист се включва в сезона на Софийската
Коментари Харесай

Белгийският виртуозен тромпетист Ерун Бервартс гостува в София

Още един виртуозен тромпетист се включва в сезона на Софийската филхармония. Белгийският виртуоз Ерун Бервартс - прочут както на класическата, по този начин и на джаз сцената ще показа на 16 май изключително красивия Концерт за тромпет от Херберт Вили. Испанският диригент Хосе Луис Кастильо добавя към програмата Втората симфония от Ян Сибелиус.  

Най-репертоарната от симфониите на Сибелиус, тя впечатлява със своята многообразност, разгърната драматургия и храбър порив, комбиниран с фина сантиментална сензитивност.

Белгийският тромпетист Ерун Бервартс е музикална мощ, с която би трябвало да се преценявате. Неговата всеобхватна обич към музиката не познава граници. Високо скъп по света поради изключителните си механически благоприятни условия и сензитивна благозвучност, репертоарът му обгръща всички столетия - от барок до модерна музика и джаз.

Изявявал се е като солист с водещи оркестри, в това число NHK Symphony, Виенския симфоничен оркестър, Шведския радиооркестър, NDR Symphony Orchestra, Белгийския народен оркестър, BBC Националния оркестър на Уелс, Филхармонията на Люксембург, и мн.др под палката на диригенти като Алън Гилбърт, Даниел Хардинг, Маркус Стенц, Юн Маркъл и Матиас Пинчер. Той е постоянен посетител на интернационално приети музикални фестивали като BBC Proms, Международния музикален фестивал Takefu в Япония, Ars Musica в Белгия, Музикалния фестивал в Шлезвиг-Холщайн, Пролетния фестивал в Хайделберг и Музикалния фестивал в Райнгау.

Подновяването на общоприетия репертоар за тромпет с гениални, необикновени контексти се трансформира във визитната картичка на Ерун Бервартс, който – наред с дейната си кариера на тромпетист – приключва джаз вокално образование в Кралската консерватория в Гент. Той е мощно зает със актуалната музика и е представял министър председатели на доста модерни концерти за тромпет.

Последното попълнение в дискографията му е Signals from Heaven, записан през 2017 година със Salaputia Brass - албум, който го показва като тромпетист, джаз вокалист и началник на отбор.

Ерун Бервартс учи при фамозния виртуоз на тромпет Райнхолд Фридрих в Карлсруе. От 2008 година е професор по тромпет в Хановерския университет за музика, драма и медии. Той също по този начин е професор в резиденция в Кралската музикална академия в Лондон и формален актьор на Yamaha.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР