Работодателските организации провалят преговорите за нов Колективен трудов договор в

...
Работодателските организации провалят преговорите за нов Колективен трудов договор в
Коментари Харесай

ФСЗ: Работодателите провалят преговорите за нов КТД в здравеопазването

Работодателските организации провалят договарянията за нов Колективен трудов контракт в опазването на здравето. За това сигнализираха от Федерацията на синдикатите в опазването на здравето (ФСЗ) към КНСБ.

„ Днес, 16 април, заради протест от страна на представителите на работодателите в опазването на здравето се провали съвещанието на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в опазването на здравето за повторно след 10.04.2024 година “, декларират от ФСЗ и допълват, че работодателските организации в опазването на здравето отхвърлят договаряния за подписване на нов Колективен трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “.

„ Това води до нарушаването на Закона за здравно обезпечаване, Закона за лечебните заведения и НРД, като ощетява всички работещи в опазването на здравето “, безапелационни са от организацията.

От там се обръщат към министъра на опазването на здравето и ръководителя на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в опазването на здравето да вземат ограничения за възобновяване на обществения разговор и сключване на КТД в бранш „ Здравеопазване “.

„ Ако се наложи, ще търсим подпомагане от министър-председателя на България и Международните организации, в които членуваме “, декларират още от ФСЗ.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР