Работодателски организации и синдикатите организират от 12.00 ч. утре протест

...
Работодателски организации и синдикатите организират от 12.00 ч. утре протест
Коментари Харесай

Бизнес и синдикати вдигат национален протест

Работодателски организации и синдикатите провеждат от 12.00 ч. на следващия ден митинг пред Министерския съвет с искане за незабавни и несимволични обезщетения поради високите цени на тока, които да не са за няколко компании, а за всички 600 000 небитови консуматори.

Компенсациите би трябвало да бъдат в действително време изплатени, има от кое място да се вземат парите, не би трябвало да са закрепена сума, а да са функционалност на цената на тока, която всеки ден ескалира. Това съобщи ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Васил Велев на взаимна конференция с присъединяване на управленията на Българската стопанска камара /БСК/, Българската търговско-промишлена палата /БТПП/, Съюза за стопанска самодейност /ССИ/, Конфедерацията на българския туристически бизнес /КБТБ/, както и на КНСБ и на КТ " Подкрепа ", които са уредници на идния митинг.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че към сегашния миг има положителни обещания, че страната ще влезе във функционалност и ще направи нужното, с цел да може бизнесът и семействата да усетят поддръжка. За да ускорим това деяние на страната, взехме решение, че без значение от тези обещания ще проведем митинга с вярата това да усили в публичното пространство гласа на тези 600 000 консуматори. Димитров акцентира, че митингът няма политически темперамент, а цели да се откри бързо решение на проблемите с високите цени на тока. Той заяви за премисляни съкращения на стотици служащи в огромни предприятия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР