Работодател от Пловдив вкара в изискванията към кандидатите за работа

...
Работодател от Пловдив вкара в изискванията към кандидатите за работа
Коментари Харесай

Обява за работа в Пловдив: Търсим служители с поставена вакс...

Работодател от Пловдив вкара в условията към претендентите за работа и ваксина против Ковид-19. Желателно за позицията служащ в производството е сложена ваксина, написа производителят на майонеза „ Краси” в публикация за набиране на личен състав, оповестена в известен уебсайт. Работата е на поточна линия и товаро-разтоварни действия при двусменен режим на работа.

За първи път черно на бяло шеф показва поставена ваксина като в допълнение изискване при избор на личен състав. Мненията под обявата обаче са разнопосочни. Едни считат, че това е обикновено, в случай, че работата е в хранително-вкусовия отрасъл и на поточните линии има скупчване на доста хора. Други обаче смятат, че това е тип дискриминация в случай, че боцкането е непринуден акт и към момента в България имунизациите са незадоволително за всички искащи.

По света обаче към този момент има доста образци за това по какъв начин работодатели подтикват чиновниците си да се имунизират против Ковид-19 допустимо най-бързо. Верига магазини Dollar General да вземем за пример заплаща спомагателни 4 часа работно време на чиновниците, които отидат до имунизационен център. Chobani пък - eдин от огромните производители на йогурт в Америка, заплащат в допълнение шест часа на всеки от личния състав, който се имунизира. Платеното извънработно време е разграничено на две - по три часа за слагането на всяка доза ваксина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР