Работниците на пътно-строителната фирма Автомагистрали-Черно море блокираха за час ключови

...
Работниците на пътно-строителната фирма Автомагистрали-Черно море блокираха за час ключови
Коментари Харесай

Трети ден протест на работниците на Автомагистрали - Черно море

Работниците на пътно-строителната компания " Автомагистрали-Черно море " блокираха за час основни пътища край Шумен, Русе и Бургас.

Третият им митинг единствено за седмица е поради неизплатените 37 милиона лв. от страната за ремонт на права от автомагистрала „ Тракия ". Заради затваряне на път, на уредниците на митинга в Русе са написани актове, само че те са отказали да ги одобряват.

С апела „ Искаме си парите и работните места ", озвучени от гайда, акордеон и барабан протестиращите стопираха придвижването по пътен възел „ Белокопитово ". Те са афектирани, че държавното управление е намерило пари за компаниите, които са получили задатъци, а за свършена от тях работа пари няма.

" За нас е безпределно обидно да се излиза, да се вършат някакви общи конференции и се хвърля някаква информация. А не да се седне и да се направи един разговор. Протестът не е политически никога ", споделя Асен Тодоров.

В Русе имаше напрежение сред протестиращите и представителите на пътната организация, които се пробваха да им връчат актове административни нарушавания, поради затварянето на пътища.

„ По никакъв метод, ние с нашите дейности, спазвайки закона, не притискаме никого. Разрешен е митингът, нямаме нищо срещу митинга, организираха си го митинга. Но единственото нещо, което не беше както би трябвало, беше затварянето на пътя, което не беше позволено ", изясни шефът на Областно пътно управление-Русе Стамен Савов.

Положението е сериозно, протестиращите в Бургас са без заплати пети месец. От синдикалната организация излязоха с позиция до премиера и виновните министерства, че ще си защитят правата.

" Това са строителни служащи. Те не се опасяват да стоят на пътя, тъй че това, което следва е гледище за неотложно осъществяване на уговорките от страна на страната, тъй като митингите няма да спрат. Днес сме към 150-200 индивида, на следващия ден ще бъдем 2 хиляди ", сподели Тодор Капитанов от КНСБ.

Преди дни, министър Виолета Комитова уточни, че сключването на контракти за ремонтни действия, без да е обезпечен нужният финансов запас, е процедура в бранша.

Репортер: Здравка Русева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР