Работници от Лукойл Нефтохим Бургас излязоха на протест. Стотици служители

...
Работници от Лукойл Нефтохим Бургас излязоха на протест. Стотици служители
Коментари Харесай

Нефтохимиците от Лукойл блокираха изхода на Бургас към София

Работници от " Лукойл Нефтохим Бургас " излязоха на митинг. Стотици чиновници блокираха придвижването при изхода на Бургас в посока София, заяви БНР. Протестът им стартира с осъществяване на българския химн.

Причината за недоволството на нефтохимиците е политическата неустановеност по отношение на дерогацията за вноса на съветски нефт .  Според протестиращите, в случай че дерогацията бъде анулирана, рафинерията ще спре работа. Нефтохимиците се  опасяват, че по този начин може да изгубят работните си места .

Припомняме, че понеделник синдикатите в предприятието  какви дейности да бъдат подхванати при анулация на дерогацията за съветски нефт, а ден се появи концепцията и за вероятно блокиране на част от Автомагистрала " Тракия ". Във вторник Синдикатът на българските нефтохимици, в която се акцентира, че дерогацията делът на съхраняваните ресурси на петрол и нефтопродукти в страната са станали в разменна монета в преследването на партийни и корпоративни ползи. Според синдиката дерогацията поражда значителен риск за работните места на българските нефтохимици и за гаранциите за дълготрайна претовареност.
 Рафинерията в Бургас ще продължи да работи, твърди Борисов
Рафинерията в Бургас ще продължи да работи, твърди Борисов

Няма да бъде внасяно искане за анулация на дерогацията, до момента в който не стане ясно дали Лукойл ще си заплати налозите

По-късно днес трябва да се организира изключително съвещание на Народното заседание и, в случай че то не се провали поради от в парламента, депутатите би трябвало да прегледат Румен Радев върху, както и промени в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти, които плануват търговците на горива към този момент да имат правото да държат до 70% от запасите извън България.
 Петков: Пропуск е България да не печели над 2 милиарда годишно от лична инфраструктура
Петков: Пропуск е България да не печели над 2 милиарда годишно от лична инфраструктура

ПП-ДБ няма да участват на изключителното съвещание в Народно събрание, удостовери той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР