Жълт код за проливни валежи в западната половина от страната

...
Жълт код за проливни валежи в западната половина от страната
Коментари Харесай

Жълт код за проливни валежи - вижте къде

Жълт код за проливни превалявания в западната половина от страната през днешния ден. Оправдаха се предизвестията за проливни превалявания, съпроводени в доста региони от гръмотевични стихии, а тук-там и от градушки.

От измерените в станциите сумарни количества най-съществени са в западните и централни елементи от Дунавската низина – към 60-70 литра на кв. метър, което е близо до месечните валежни правила.

Ще продължи да вали и в следобедните часове, по-интензивно в западната половина от страната, където се чакат обилни количества, а в югозападните региони ще има и гръмотевична активност. Максималните температури през днешния ден ще бъдат по-ниски, спрямо през вчерашния ден, сред 14° и 22°, в София към 16°, в източните региони в композиция с сдържан, краткотрайно мощен вятър с посока от североизток.

Ще продължи да вали и през нощта, по-интензивно в югозападните региони. След среднощ от север-североизток преваляванията ще стопират и там на следващия ден ще има повече слънчеви часове. В останалата част от страната ще доминира облачно време, само че ще вали основно в Южна България.

Максималните температури ще бъдат още по-ниски, сред 13° и 20°, в София към 13°. Ще бъде и прохладно, с сдържан след обяд в Югоизточна България и по Черноморието мощен североизточен вятър.

И в планините ще е прохладно, с сдържан, в Родопите - мощен североизточен вятър и с превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще е на към 1800 метра.

През почивните дни следва стопляне. Ще бъде най-вече слънчево, с възможност за следобедни валежи в неделя, в планинските и североизточните региони от страната.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР