Работници на „Автомагистрали - Черно море“ блокираха движението на пътния

...
Работници на „Автомагистрали - Черно море“ блокираха движението на пътния
Коментари Харесай

Строителни работници блокираха пътен възел „Белокопитово“ на автомагистрала „Хемус“

Работници на „ Автомагистрали - Черно море “ блокираха придвижването на пътния възел „ Белокопитово “ на автомагистрала „ Хемус “ и се включиха в националния митинг на строителния отрасъл. Екипи на полицията пренасочват придвижването по различни направления.

Протестни дейности на същото място са планувани на 28 и 29 юли.

„ Настояваме за неотложно погашение на средствата за работни заплати в бранша и тяхната незабавна актуализация за покриване на кумулативната инфлация в страната. От неизплатените близо 720 милиона за осъществени строително-монтажни действия, към 100 милиона са дължими средства за заплати на работещите в засегнатите строителни компании “, се показва в протестна декларация на Федерацията на самостоятелните строителни синдикати към КНСБ, Синдикат „ Пътно дело “ към КНСБ и Синдикалната организация в „ Автомагистрали – Черно море “ в Шумен във връзка със обстановката в строителния отрасъл. Поради заплахата от закриване на компании и трайна загуба на работна ръка, настояваме за гаранции за финансова непоклатимост на българските строителни компании, посредством продължение активността на всевъзможен тип строителни обекти, се показва още в декларацията.

Тя е изпратена до Мирослав Иванов, изпълняващ длъжността ръководител на Народното събрание, премиера в оставка Кирил Петков, министъра на финансите в оставка Асен Василев, министъра на районното развиване и благоустройството в оставка Гроздан Караджов, инж. Илиян Терзиев, ръководител на Управителния съвет на Камарата на строителите в България, и инж. Стефан Чайков, ръководител на Управителния съвет на Българската браншова камара.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР