Работници и служители на пътностроителни фирми от цялата страна излизат

...
Работници и служители на пътностроителни фирми от цялата страна излизат
Коментари Харесай

Протест за 1 милиард лева обсажда парламента

Работници и чиновници на пътностроителни компании от цялата страна излизат през днешния ден на народен митинг. Недоволството им е против това, че ремонтите на пътища са спрени поради отговорности на страната към тях в размер на 1 милиард лв..

Вчера министър председателят Кирил Петков разгласи, че е предложили на съдружните си сътрудници да бъдат разплатени половината от дължимите пари на строителните компании, а останалите 50% първо да минат през парламентарна инспекция. Решението би трябвало да се гласоподава в четвъртък. Подобно предложение беше импортирано в Народното събрание предходната седмица, само че на два пъти беше отлагано, което провокира недоволството на пътния отрасъл.

В София протестните дейности през днешния ден ще стартират в 9 ч. на пл. "Народно заседание " като не се планува на площада да паркират тежкотоварни камиони. Посочени са и над 20 точки за митинг по републиканската пътна мрежа, където се чакат блокади от 11 часа.

От Българската браншова камара "Пътища " оповестиха митинга, а инж. Георги Златев от камарата изясни претекстовете им.

"Бизнесът го е грижа повече за пътищата, в сравнение с ръководещите, тъй като бизнесът, теглейки заеми, употребявайки своя финансов запас, е направил поправки, извънредно нужни, а в последна сметка страната, или по-скоро ръководителите на страната употребяват какви ли не процедурни похвати. Сега щели да дават договорите на антикорупционната комисия. Това съществено ли е ", пита Златев.

От браншовата камара споделиха, че положението на пътната мрежа не е положително. След края на зимния сезон по пътната настилка са се появили доста дупки, в това число по автомагистралите.

Повредените ограничаващи системи от пътнотранспортни катастрофи не се ремонтират, а в този момент със стоплянето на времето тревите и храстите не се поддържат, а това риск от пораждане на пътно-транспортни катастрофи.

"Всичко това не се разпорежда от страна на страната, респективно не се извършва и от пътно-поддържащите компании, които без категорично възобновление нямат право да правят каквито и да е действия по пътищата ", сподели още инж. Златев.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР