Работим усилено, за да посрещнем един по-добър летен туристически сезон

...
Работим усилено, за да посрещнем един по-добър летен туристически сезон
Коментари Харесай

Николова: Работим за по-добър сезон 2021

Работим интензивно, с цел да посрещнем един по-добър летен туристически сезон 2021 година, в изискванията на пандемията от COVID-19. И макар неразбираемата обстановка, оставаме с вярата, че рецесията е в своя край и в най-скоро време ще бъде преодоляна, само че не можем да не отбележим, че тя ще остави своя дълготраен отпечатък в по-нататъшното развиване на туристическата промишленост.

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на третото съвещание на Консултативния съвет по туризъм, което се организира онлайн, оповестиха от пресцентъра на Министерството.

По думите ѝ има капацитет за привличане на още български посетители, които обичайно почиват в чужбина. " Очаква се относително огромен интерес от родните гости към дребните курорти, както и към морски и СПА туризъм ", посочи тя. " Те все по-често ще търсят места за настаняване с дребен потенциал – като къщи за посетители ", сподели вицепремиерът. И добави, че прогнозите са най-вече българи да отседнат в хотелите, поради че те разполагат с най-голяма леглова база.

Министър Николова очерта и проблемите пред лято 2021 – късен старт на резервациите, всеобщата имунизация, по-малко потребление на въздушен превоз, както и обстоятелството, че децата не подлежат на имунизация.Вицепремиерът сподели още пред членовете на съвета, че Черноморските ни летища и летище София са подхванали редица ограничения за справяне с разпространяването на COVID-19.

Министърът показа и подхванатите ограничения за стабилизиране на бранша, както и визия за цифрова промяна в туризма. По отношение на признатата Годишна стратегия за национална туристическа реклама за актуалната година, вицепремиерът обърна внимание върху някои акценти. " Основната цел на програмата е да наложим позитивен имидж на България като безвредна, сигурна и спокойна дестинация ", обясни тя.

И напомни, че за тази година наложеният бюджет възлиза на 17 млн. лв., като фокусът в таргетирането е подложен върху вътрешния туризъм, прилежащите страни и Европейски и други пазари, които са обичайни целеви пазари за входящ туризъм и от които има благоприятни условия за пътешестване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР