Работещо, изповядващо евроатлантическите ценности правителство е нужно на България. Това

...
Работещо, изповядващо евроатлантическите ценности правителство е нужно на България. Това
Коментари Харесай

Разбраха ли се партиите? Говорят Плевнелиев и Паси

Работещо, изповядващо евроатлантическите полезности държавно управление е нужно на България. Това заключиха Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Двамата са в контактната група, натоварена със задачата да сближат партиите в 48-ото Народно събрание за сформиране на болшинство.

" Виждаме доста мощна мотивация на евроатлантическите сили в Народното събрание. И в случай че има коалиция, то тя ще е към евроатлантическите полезности ", съобщи Росен Плевнелиев.

Соломон Паси от своя страна сподели, че всички, които желаят да видят България по пътя, по който върви към този момент 33 години, би трябвало да се стремят към евроатлантическите полезности.

Плевнелиев акцентира, че предизборно се позволиха огромни неточности. " Бяхме очевидци на едно проваляне за българската народна власт, каквото аз смятам, че е действието на настоящия министър-председател да арестува нелегално своя конкурент ", счита той.

Плевнелиев заяви, че предвид на желанието му да има работеща страна и държавно управление, се е обадил на ИК на ГЕРБ и е предложил да създадат Контактната група.

Той бе безапелационен, че единственото решение за България е да има работещо държавно управление и добави, че по време на диалозите с политическите обединения са открити доста пресечни точки и мощна мотивация на партиите, изповядващи евроатлантическите сили. Плевнелиев изясни, че остава реалист във връзка с съставянето на държавно управление.

" Ако има парламент, то той би трябвало да бъде на евроатлантическите сили ", счита още той. И посочи, че споделя с обществото своето страдание, че към момента евроатлантическите сили са надълбоко разграничени, а и на него, и на Паси доста им се щеше да видят единение.

Според Соломон Паси, в случай че някой е подлагал на критика Контактната група, то е доста евентуално рецензиите да са изцяло основателни, само че добави, че доста би се радвал някой от критикуващите седне и направи нещата по по-добър метод.

Плевнелиев показа план на Декларация, която ще внесе в Народното събрание с вярата тя да бъде разисквана в пленарната зала. Текстът й е координиран по изкусен път с представители на парламентарните групи, в това число и на политическите сили, които отхвърлиха среща с Контактната група. " Ние считаме, че единодушието е доста по-широко ", сподели още Плевнелиев и посочи, че от страна на Контактната група няма нито его, нито секрети мисли, а само се търсят мостове.

БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден ръководената от Росен Плевнелиев и Соломон Паси Контактна група организира съвещания с Йордан Цонев и Хамид Хамид от Движение за права и свободи в Народно събрание. Намеренията на Паси-Плевнелиев били да се стремят към планов, почтен и открит разговор, какъвто биха желали да видят и в Народното събрание, и в партийните централи. Плевнелиев благодари авансово за съответния диалог, в който ще бъдат търсени и съответни решения, като с колегата си в групата - Соломоп Паси, поддържат идеята за европейска, демократична и мощна България в Европейския съюз и в НАТО, както и че е извънредно умен политик, видял доста през годините, като точно това би могло да помогне за гарантиране на непоклатимост и работещи решения. " Темата на този спор е ясна, търсим пресечни точки, търсим решения в границите на Контактната група ", сподели още Плевнелиев и посочи, че ще бъдат наранени и съответни тематики и представителите на Движение за права и свободи ще бъдат чути за метода и решенията, които могат да оказват помощ за излизането от тази нелека обстановка, в която се намираме.

От своя страна Йордан Цонев сподели, че за тях е чест и отговорност да откликнат на поканата за разговор. " Самият факт, че първата политическа мощ избра вас и господин Паси за тези диалози е задоволително явен, който ние разчитаме по този начин: в тези комплицирани времена отговорността ни първо пред народа, пред българските жители, за това да се излезе от политическата рецесия, е извънредно значима, извънредно огромна ", съобщи Цонев. Вторият знак по думите му е, че държавното управление, което би трябвало да образуват в изискванията на яростна война и експанзия на Русия против Украйна интензивността и лоялността към нашите сътрудници в Европейски Съюз и НАТО би трябвало да бъде изведена пред скоби.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР