Работещите във временно затворените заради COVID-19 икономически дейности ще получават

...
Работещите във временно затворените заради COVID-19 икономически дейности ще получават
Коментари Харесай

Работещите в затворените сектори ще получават до края на юни 75% от осигурителния си доход

Работещите във краткотрайно затворените поради COVID-19 стопански действия ще получават отплата в размер на 75% от осигурителния им приход до края на юни 2021 година

Работещите във краткотрайно затворените с акт на държавен орган поради COVID-19 стопански действия ще получават отплата в размер на 75% от осигурителния им приход до края на юни 2021 година Това реши държавното управление с одобряването на промени в Постановление на Министерски съвет № 325, в което се регламентират редът и изискванията за изплащането на този тип финансова поддръжка.

Компенсациите ще се изплащат за не повече от 60 дни в границите на 2020 татковина и за не повече от 90 дни в границите на 2021 година, в които наетите лица са употребили неплатен отпуск поради наложени ограничавания за реализиране на активността, за която са наети, с акт на държавен орган.

Финансовите средства, нужни за погашение на обезщетенията, са обезпечени от Оперативна стратегия " развиване на човешките запаси " посредством финансовия механизъм REACT-EU. Запазват се изискванията и реда за кандидатстване и приемане на финансовата поддръжка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР