Работещи в Спешна помощ подновяват днес протестите си за по-високи

...
Работещи в Спешна помощ подновяват днес протестите си за по-високи
Коментари Харесай

Спешна помощ се заяде със здравния министър, отново излиза на протест

Работещи в Спешна помощ възобновяват през днешния ден митингите си за по-високи заплати. Този път се чака недоволните да разпънат палатки пред Министерския съвет и Министерството на здравеопазването.

От профсъюз „ Защита ” смятат, че все още спомагателните средства, отпуснати от Народното събрание, не са разпределени заслужено в центровете за Спешна помощ и не престават да упорстват за отмерено систематизиране.
-->
От синдиката напомнят, че с писмо са поискали среща с премиера Николай Денков на 31-ви август, само че до този миг не са получили отговор.

" Тристранната комисия опраска с 200 км/ч работещите в незабавните центрове. Няма по какъв начин да ни разпределят равно на калпак. Едно е 22% на 3000, едно е на 1000 лв.. Увеличават ножицата непрестанно. Всяват разкол и разделяне сред работещите в незабавните центрове по длъжности. " Този коментар направи в изявление за БНР Милена Атанасова, заместник-председател на Национален профсъюз " Защита ".

Обстановката е взривена от писмо на министъра на опазването на здравето от 24.08. 2023 година до шефовете за незабавна помощ, в което се споделя, че в бюджета е планувано само стабилно възнаграждение на признатите в края на предходната година хонорари, разясни Атанасова по отношение на подновяването на митингите на работещи в системата на незабавната помощ. По думите ѝ на никое място не се разяснява нарастването на главните хонорари с 22% от началото на август.

Министърът публично излиза в медиите, че стопира да си контактува с нас, тъй като слагаме въпроси, добави Атанасова.

" Проф. Хинков, преди да разяснява за заплатите на водачите, дано да се качи – има водачи бол, които са подготвени да му дадат ключа на своята кола за спешна помощ, да отиде и да подкара ", прикани Милена Атанасова.

" Той даде заричане пред тези мъже – фелдшери, парамедици, водачи. Накрая се изгаври с тях. Но това са ни политиците – благи на обещания. "

" С тази политика на ръководство, с това незаслужено и неприлично заплащане на работещите в центровете, страната се гаври освен с работещите в един от стълбовете на националната сигурност. Гаври се и с пациентите ", съобщи Милена Атанасова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР