Работеща в магазин за стоки втора ръка в Кити Хоук

...
Работеща в магазин за стоки втора ръка в Кити Хоук
Коментари Харесай

Магазинче в САЩ държи картина на Дали

Работеща в магазин за артикули втора употреба в Кити Хоук (Северна Каролина, САЩ) откри картина на Салвадор Дали, оповестява Smithsonian Magazine, представени от БГНЕС.

Обикновено магазинът продава творбите втора употреба за сред 10 и 50 $ - само че това съответно произведение, изобразяващо две фигури в пастелни цветове, беше оценено на доста по-висока цена, откакто специалистите го дефинираха като отпечатък от изрязана на дърво картина, основана и подписана от Салвадор Дали.

Жената се натъкнала на платното, когато подреждала стоките, получени в магазина за по-нататъшна продажба. Картината провокирала любознание у нея и тя отнесла за експертиза в художествена изложба.

Собственикът на галерията определил, че тя е разкрила акварел от Салвадор Дали. На него художникът е изобразил жена в сини облекла и мъж в алено. Творбата била продадена за 1200 $, а постъпленията от продажбата били дадени за щедрост.

Салвадор Дали работел върху цикъл акварели въз основа на творчеството на Данте от 1957 година по поръчка на Националната библиотека на Италия

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР