Работата на НИМХ блокирана след отстраняването на директора Работата на

...
Работата на НИМХ блокирана след отстраняването на директора Работата на
Коментари Харесай

Работата на НИМХ блокирана след отстраняването на директора

Работата на Национален институт по метеорология и хидрология блокирана след отстраняването на шефа Работата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) е блокирана откакто управлението на Българската академия на науките (БАН) приключи мандата на проф. Христомир Брънзов като шеф на института.
 
Синоптиците са получили поръчка за изложение на метеорологичната конюнктура около трагичната злополука при Своге. Те обаче няма по какъв начин да я изпратят, тъй като няма кой да я разпише, защото шефът е уволнен, изясни пред Дарик Анастасия Стойчева от института. Тя добави, че отстраняването на Брънзов саботира както активността на института, по този начин и опцията за договаряния на работещите в него с управлението на Българска академия на науките.
 
Сред главните претекстове за прекратяването на мандата на досегашния шеф са неспазване на разпорежданията на управлението на академията, както и уронване на престижа й като институция. В последната седмица проф. Брънзов поддържа митингите на синоптиците, които настояха за делене на метеорологичния институт от Българска академия на науките.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР