Работа и професионално обучение за 14 безработни лица, повечето от

...
Работа и професионално обучение за 14 безработни лица, повечето от
Коментари Харесай

ЧЕЗ ще наеме и обучи трайно безработни

Работа и професионално образование за 14 безработни лица, множеството от които от уязвимите групи на лица с увреждания, на възраст над 54 години или трайно останали без работа младежи под 29 години, ще обезпечи " ЧЕЗ Разпределение България ", което стопанисва електроразпределителната мрежа в Западна България.

Работните места се основават по план, финансиран от оперативната стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020 година Безвъзмездната помощ по него е 146 526 лв., от които 85% идват от Европейския обществен фонд, а 15% са от българския държавен бюджет. Общо допустимите разноски по плана са 183 158 лв. като част от парите ще отидат и за закупуване на нужното съоръжение за разкриването на новите работни места.

Компанията стартира да набира бъдещите си чиновници взаимно с бюрата по труда. Според условията на плана повече от половината от тях би трябвало да са уязвими групи. Такива са хора без подготовка, трайно отдалечени от пазара на труда, на възраст над 54 година, младежи под 29 година и лица с увреждания. На определените участници в плана ще бъде препоръчан едногодишен контракт. Осем от новите чиновници ще бъдат подготвени за електротехници и електромонтьори. След приключването на плана ЧЕЗ ще е длъжна да резервира дълготрайно минимум половината от откритите нови работни места.

" За нас е значимо да дадем опция на хора със усложнения, които по една или друга причина не са развили уменията си, да станат конкурентноспособни " съобщи Евгения Накова, шеф Човешки запаси на ЧЕЗ България. По думите й Програмата " Развитие на човешките запаси " дава добра опция за асортимент на хора, които желаят да усвоят потребна специалност, само че до момента не са имали късмет за това.

В ЧЕЗ работят над 3000 българи. Компанията е измежду дребното в българския бизнес със документ и бронзово отличие за стандарта " Инвеститори в хората " (Investors in People).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР