RAAC конкретно: Риши Сунак подкрепя справянето на Джилиан Кийгън с кризата въпреки критиките от Уайтхол

...
Общо 147 училища са идентифицирани като съдържащи RAAC, след като
Коментари Харесай

Общо 147 училища са идентифицирани като съдържащи RAAC, след като правителството отговори на исканията на опозицията да публикува пълния списък.

Началото на срока беше отложено в 19 училища - отговарящи за 11 150 ученици - докато четири училища с общо 2 938 ученици също трябваше да се върнат към дистанционно обучение, като останалите трябваше да прибягнат до комбинация от дистанционно обучение и присъствено обучение.

Говорейки с репортери по време на пътуване до срещата на върха на Г-20 в Делхи, г-н Сунак каза, че действията, предприети от правителството, „ще гарантират безопасността на децата и тези сгради“ .

Премиерът казва, че сделката с Индия не е „дадена“ на срещата на върха на Г-20 - най-нова политика

„Осигуряваме много подкрепа на училищата, за да можем да смекчим тези неща възможно най-бързо доколкото е възможно, сведете до минимум прекъсването на образованието на децата“, каза той.

Бързото темпо на NHS обещава риск за премиера - с шефове, които не са „сигурни“ болниците с RAAC са безопасни

„Но професионалните съвети от независимите органи за RAAC остават такива, каквито са. Отделите поотделно ще следват този съвет, тъй като той се отнася до тяхното конкретно имущество.“

Защитата на г-н Сунак идва, след като Sky News разкри, че г-жа Кийгън е била подложена на критика от колеги за нейното „едностранно“ решение да определи кои училищни сгради трябва да затвори поради опасенията на RAAC.

Кийгън не се консултира относно затварянето на училища

Министрите в Уайтхол се страхуват, че тя е отворила „кутията на Пандора“, като е наложила по-предпазлив от необходимия стандарт, който може да засегне огромен кръг от обществеността сгради, включително жилищен фонд, сгради на местните власти и военното имение.

Министърът на образованието даде да се разбере, че е взела най-предпазливо от опциите, представени от длъжностни лица за това кои сгради да бъдат затворени миналата седмица.

Sky News разбира, че решението е било подписано от образователния екип в номер 10 със знанието на министър-председателя.

Въпреки това, не е имало заседание на кабинета и никакви последващи действия от страна на министрите в продължение на дни след Министерството на образованието "със закъснение" сподели техническия съвет защо затварят училища с други в Уайтхол - някои от които не са съгласни, че това показва необходимост от затваряне на училища.

Sky News разбира, че тя е "информирала" съответните комисии на Уайтхол, които от години се занимават с проблема с рушащия се бетон. Въпреки това, тя не се консултира напълно или не осигури съгласие за своя ход.

Кийгън беше уловен да псува пред камерата

„Това не е оптимално“, каза високопоставен представител на Уайтхол. „Тя взе едностранно решение. Не е разрешено и е малко бъркотия.“

Разплитането на кризата с RAAC съвпадна със завръщането на парламента от лятната ваканция – създавайки ново главоболие за г-н Сунак.

По време на въпросите на министър-председателя в сряда сър Кийр Стармър каза, че каубоите „управляват страната“, докато критикува торите за кризата, разгръщаща се в английските училища.

Лидерът на лейбъристите каза, че затварянето на училища в резултат на небезопасен бетон е „неизбежен резултат от 13 години на рязане на ъгли и политика на лепене на мазилка“. не е била благодарена за това, че е свършила „по дяволите добра работа“, докато други хора са били „седнали на задниците си“ в псувня, за която тя по-късно се извини.

Прочетете още:< br />Министърът на образованието „не знаеше“ за разходите в размер на £32 милиона за обновяване на офиси
Публикуван е списък на училищата в Англия, засегнати от опасен бетон

По-късно тя каза на училищните ръководители „да станат от задниците си „и попълнете анкета, информирайки министрите дали техните сгради съдържат RAAC.

На друго място, г-н Сунак обърна внимание на страховете относно болниците, които са били построени с RAAC, като каза, че NHS разглежда въпроса „от години“ и имаше програма за смекчаване на стойност £700 милиона.

„Вече преместихме седем болници, които са особено засегнати, в новата болнична програма“, каза той.

„Те ще бъдат всички подредени до 2030 г. Всеки отдел ще има свой собствен конкретен начин да се справи с това и да следва техническите насоки, които са там.

„Ректорът беше много ясен, че ние ще осигурим финансирането на училищата за тези смекчаващи мерки."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР