Путин не е ни най-малко изолиран, нито е принуден да

...
Путин не е ни най-малко изолиран, нито е принуден да
Коментари Харесай

Те мразят САЩ и всички, което не са хетеросексуални


Путин не е ни минимум изолиран, нито е заставен да си контактува единствено с непознати медиатори. Руският президент си остава мечтан сътрудник за срещи и сделки. Особено, когато става дума за избран тип политици.

Искате ли да видите на фокус новия международен ред? Тогава хвърлете един взор към галавечерята, която китайският владетел Си Дзинпин даде на зимните олимпийски игри в Пекин. Тази вечеря се трансформира в ревю на най-значимите автократи през днешния ден.

Да стартираме от пакистанския министър председател Имран Кан, оповестил обществено благосклонностите си към възродения режим на талибаните в Афганистан. Редом с него – египетският президент-автократ Абдел Фатах Сиси. А най-почетен посетител на Си на този злокобен прием беше съветският лидер Владимир Путин.

Какво свързва тези хора

Путин и Си са обвързани в така нареченото „ мъжко другарство “, което се крепи върху неприязън към Съединени американски щати и ненавист към всички, които не са хетеросексуални.
Редакцията предлага
Заради Владимир Путин последователно се трансформира в личност нон грата за целия свободен свят, а това го принуждава да търси поддръжка от Си Дзинпин. Самият Си пък има потребност от здрав тил, с цел да реализира

Ето за какво при срещата си на Олимпиадата двамата си размениха уверения във взаимна поддръжка за съответните си злокобни проекти и се уговориха за газови доставки, които ще обезпечат на Китай нужната сила, а на Русия – приток на пари в държавната каса. На останалите присъстващи автократи беше обезпечена опцията да ръкопляскат на сделките сред двамата водещи международни деспоти. Така Путин си извърши проекта и се завърна в Русия, откакто си беше обезпечил поддръжката на Пекин. А тя му е нужна, с цел да продължи сърцато курса си на конфликт със Съединените американски щати.

Съвсем в точния момент, с цел да поръкопляска на Путин, в Кремъл се яви и автократът от Бразилия – президентът Болсонаро, който е прочут с омразата си против хомосексуалните и трансполовите хора, а също така е явен расист – също като Си Дзинпин. Ясно е, че тези трима мъже – Болсонаро, Путин и Си – се сплотяват и в своята неприязън към Съединени американски щати. А след визитата си в Москва Болсонаро продължава към Будапеща, където в лицето на Виктор Орбан още един почитател на Путин по автократичен метод кове ориста на своята страна.

Путин не е изолиран

С други думи Путин въобще не е изолиран – макар че бъдните генерации вероятно с лекост ще оценят една експанзия против Украйна като причина за нова международна война.

Александър Гьорлах

Дори в самите Съединени щати някои републиканци към този момент стартират да приветстват господаря на Кремъл. Всъщност още по времето на президента Доналд Тръмп към този момент беше ясно, че компасът на републиканците във връзка с Путин не работи.

И въпреки всичко, най-могъщият съдружник на Путин през днешния ден е Китай. Руската войска към този момент от някое време подкрепя модернизацията на китайските въоръжени сили, най-много в образованието: в образователната стратегия влизат сражения в градски условия и партизанска война.

Тъкмо тези две „ умения “ доста ще трябват на Пекин за едно навлизане в Тайван. А Русия също може да ги употребява всеки миг в Украйна, пред очите на целия свят.

*Александър Гьорлах е езиковед и теолог, старши теоретичен помощник в Съвета по нравственос на интернационалните връзки " Карнеги " и водещ откривател в Института за вяра и интернационалните проучвания към Университета в Кеймбридж. Преподавал е в Тайван и Хонконг.

*****

Разгледайте и тази снимкова изложба на Дъждовни води:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР